MENU

Raadsleden op Maasgaard-excursie in de Zwarte Plak

1 november 2014 – Op zaterdagochtend 1 november bezochten wethouders en raadsleden van gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray en bestuursleden van Waterschap Peel en Maasvallei een informele bijeenkomst over de Maasgaard. Op het programma stond ook een excursie door de Zwarte Plak onder begeleiding van Jan Philipsen, oprichter en voorzitter van Stichting Cultureel Erfgoed Zwarte Plak (CEZP). Petra Gielen en Paul Jacobs, initiatiefnemers van natuureducatiecentrum De Drift vertelden meer over de ontwikkelingen in de Heere Peel, onderdeel van de Maasgaard.

De komende jaren wordt er hard gewerkt om de kwaliteit van het groene buitengebied in Horst aan de Maas en Venray te verbeteren en recreatie te versterken. Inmiddels zijn de (voorbereidende) werkzaamheden voor een aantal Maasgaard projecten gestart, zoals de Lollebeek, Groote Molenbeek, Castenrayse Vennen, Zwarte Plak en Verbinding Peelraamlinie. Allemaal projecten in het gebied waar de raadsleden werkzaam zijn. Daarnaast zijn er na de verkiezingen van maart dit jaar ook een aantal nieuwe raadsleden begonnen. Kortom genoeg redenen om alle geïnteresseerde raadsleden bij te praten én mee te nemen op excursie.

Binnen het uitvoeringsprogramma Maasgaard werken de gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Provincie Limburg en Waterschap Peel en Maasvallei samen. De Maasgaard bestaat uit 13 projecten. Meer informatie over de Maasgaard projecten: www.maasgaard.info en via twitter: @deMaasgaard

raadsleden gemeente Horst aan de Maas en gemeente Venray e.a.

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.

Projecten in de Maasgaard

Lollebeek Presentatie

De kwaliteit van het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray wordt verbeterd en de recreatiefuncties versterkt. Hiervoor werken de partners binnen 13 projecten actief samen in het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Bekijk de projecten

Tags: