MENU

Maasgaard: optimaliseren recreatieve verbindingen

recreatieve-verbindingen-beekdalen

In de gemeenten Venray en Horst aan de Maas liggen veel recreatieve routes voor wandelaars en fietsers. Soms ontbreekt een schakel in deze routes. In dit project proberen we een aantal kansen voor betere verbindingen te realiseren. Bijvoorbeeld de verbinding van Griendtsveen naar Helenaveen, of paden in de Ballonzuilbossen.

Aanvullend op de recreatieve voorzieningen die komen in het Loobeekdal, Castenrayse Vennen, Schaatsven, Lollebeek en Groote Molenbeek willen we het fietsnetwerk compleet maken langs de beekdalen van de Peel naar de Maas. Fietspaden realiseren die bestaande voorzieningen en de recreatieve faciliteiten verbinden. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke verbinding met de aangrenzende gebieden en de woonkernen in de gemeenten Venray en Horst aan de Maas. De uitvoering hiervan loopt vanaf 2018.

Gemeente Horst aan de Maas en gemeente Venray zijn koplopers in dit Maasgaard project.

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.

Projecten in de Maasgaard

Lollebeek Presentatie

De kwaliteit van het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray wordt verbeterd en de recreatiefuncties versterkt. Hiervoor werken de partners binnen 13 projecten actief samen in het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Bekijk de projecten