MENU

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Maasgaard

06-12-2013 – Op 6 december is de samenwerkingsovereenkomst Maasgaard ondertekend. Patrick van der Broeck, gedeputeerde Provincie Limburg, Kees van Rooij, burgemeester van gemeente Horst aan de Maas (b.a. van wethouder Paul Driessen), Jan Loonen), wethouder van gemeente Venray en Sjraar Roelofs van Waterschap Peel en Maasvallei bekrachtigden zo hun samenwerking voor het project Maasgaard.

Impressie

De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van een aantal genodigden die werkten aan de totstandkoming van de plannen. De bijeenkomst is een eerste mijlpaal in de vele mijlpalen die in dit project nog zullen volgen. De datum 6 december nodigde uit tot een ludiek tintje aan de bijeenkomst. De Goedheiligman interviewde de bestuurders over de totstandkoming van het project.

Dit is vastgelegd in een kort filmpje (zie hiernaast).

Enkele uitspraken

“Dit project is een kroon op ons werk; mede dankzij Toine Gresel, dijkgraaf, die mensen uit de overheid samen wist te brengen. Project Maasgaard is groots: niet alleen door de verbinding van vele natuurgebieden, maar ook vanwege de verbindende factor in de samenwerking met gemeenten, provincie en waterschap. De natuur- en landschapsdoelen van dit project zijn belangrijk.”  Sjraar Roelofs, portefeuillehouder Nieuwe Werken, Waterschap Peel en Maasvallei.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck: “In zo’n groot project bekijk je samen de doelen, breng je geld bijeen en zorg je ervoor dat de doelen gerealiseerd worden.”

“Samen uit, samen thuis. Met dezelfde doelen en wensen ergens voor gaan, daar heb ik veel energie voor over”, Jan Loonen, wethouder van gemeente Venray.

“Dit is een mooi plan waarbij samenwerking essentieel is. De provincie is in dit omvangrijk plan een belangrijke partij. Over 10 à 15 jaar kijken we trots terug op wat wij vandaag besloten hebben.”, Kees van Rooij, burgemeester van Horst aan de Maas.

Over Maasgaard

De gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Provincie Limburg en Waterschap Peel en Maasvallei slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas en in Venray flink te vergroten met het project Maasgaard. Door samen te werken kunnen wij meer bereiken en worden verschillende doelstellingen met elkaar gecombineerd. Hierdoor realiseren wij bestaande en nieuwe plannen, die een partij alleen vaak niet had kunnen uitvoeren. Door de vereende kracht van Maasgaard zijn we in staat de plannen versneld en kostenbesparend uit te voeren. Voor de robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten is de komende jaren € 18 miljoen beschikbaar gesteld. Een mooie reden om de samenwerking te starten met een feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor alle betrokkenen bij dit project.

6 dec maasgaard sok ondertekening

Korte video impressie

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.