MENU

Afgerond: Maasmonding Everlose Beek

Het doel van dit project was de maasmonding van de Everlose beek te herstellen en een visoptrek te maken rond watermolen Slottermolen in Grubbenvorst. Dit project is in 2016 afgerond.

De monding Everlose Beek ligt in het deelgebied Maasdal, behorend bij de gebiedsvisie van de Maasgaard. Waterschap Limburg was trekker van dit project, dat onderdeel is van het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Op de kaart

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.

Projecten in de Maasgaard

Lollebeek Presentatie

De kwaliteit van het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray wordt verbeterd en de recreatiefuncties versterkt. Hiervoor werken de partners binnen 13 projecten actief samen in het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Bekijk de projecten