MENU

Maasmonding Broekhuizermolenbeek

Waterschap Limburg heeft de monding van de Broekhuizermolenbeek ecologisch verbetert, waardoor visoptrek weer mogelijk is. Dit project is afgerond.

Waterschap Limburg heeft de monding van de Broekhuizermolenbeek ecologisch verbetert. De beek ligt in Broekhuizen, gemeente Horst aan de Maas. Door een steendrempel net vóór de uitstroming in de Maas konden vissen de beek niet op zwemmen. Door de drempel ontstond een nagenoeg stilstaande waterplas waar slib en vuil ophoopten. Nu ligt er weer een stromende beek, die ook voor vissen bereikbaar is. Het water is weer helder en de natuur heeft zich hier hersteld.

Op de kaart

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.

Projecten in de Maasgaard

Lollebeek Presentatie

De kwaliteit van het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray wordt verbeterd en de recreatiefuncties versterkt. Hiervoor werken de partners binnen 13 projecten actief samen in het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Bekijk de projecten