MENU

Verdiepingsslag sterlocatie De Diepeling

De Diepeling is een ontgrondingsproject in de gemeente Venray en gemeente Horst aan de Maas. Het gebied ligt dichtbij de Lollebeek/Groote Molenbeek en moet een recreatief verbindingsgebied worden tussen de Peel en het Maasdal. Hiervoor is een gebiedsvisie ontwikkeld die de relatie natuur en recreatieve mogelijkheden in beeld brengt. De stuurgroep Maasgaard heeft eind september 2016 de gebiedsvisie en het uitvoeringsprogramma De Diepeling vastgesteld. De meeste van de uitvoeringsprojecten kunnen nog niet worden uitgevoerd omdat de ontgrondingsactiviteiten nog niet zijn beëindigd.

Op de kaart

Documenten

Naam bestand

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.