MENU

Maasgaard bijeenkomst /excursie Zwarte Plak voor raadsleden

17 september 2014 – Op zaterdagochtend 1 november zijn raadsleden van gemeente Venray, gemeente Horst aan de Maas en leden van het algemeen bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei uitgenodigd voor een informele bijeenkomst over de Maasgaard. Ook staat een excursie door Jan Philipsen van Cultureel Erfgoed Zwarte Plak (CEZP) in de Zwarte Plak op het programma. Petra Gielen en Paul Jacobs vertellen meer over de ontwikkelingen van natuuredcuatiecentrum De Drift in Heere Peel.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan projecten die onderdeel uitmaken binnen het uitvoeringsprogramma Maasgaard, zoals de Lollebeek, Groote Molenbeek, Castenrayse Vennen, Zwarte Plakweg en Verbinding Peelraamlinie. Kortom: tijd voor een bijpraatmoment.

Tijdens de bijeenkomst geven de projectleiders antwoord op onderstaande vragen en natuurlijk is er voldoende gelegenheid voor vragen en discussie.
Waarom werken we samen binnen Maasgaard?
Welke voordelen heeft Maasgaard voor de partners en voor het gebied?
Hoe zijn we op dit moment groen, water en recreatie op de juiste plek aan het ontwikkelen?
Hoe financieren we gezamenlijk de Maasgaard?

Meer informatie over de Maasgaard projecten en via twitter: volg @deMaasgaard 

Heere-Peel-pad

Over de Maasgaard

Gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Waterschap Limburg en Provincie Limburg slaan de handen ineen om de kwaliteit van het buitengebied in Horst aan de Maas én in Venray flink te vergroten. Dit gebied heet ‘Maasgaard’.

Voor robuuste natuurontwikkeling- en recreatieprojecten ontvangt Maasgaard de komende jaren € 18 miljoen. De vier partijen kunnen door samen te werken meer bereiken en plannen versneld en kostenbesparend uitvoeren.

Lees meer

Youtube

Bekijk de Youtube playlist ‘Maasgaard’.

Tags: , ,